Η Εμίλια Χέιζλιπ ήταν μια Καταλανή κηπουρός που έζησε στη Γαλλία. Παρακολουθήστε αυτό το υπέροχο βίντεο, με ελληνικούς υποτίτλους, γεμάτο πρακτικές οδηγίες για τη δημιουργία λαχανόκηπου και βαθιά γνώση για την υγεία του εδάφους. Είναι αλήθεια ότι στην περμακουλτούρα χρησιμοποιούμε κομπόστ και άλλα φυσικά εδαφοβελτιωτικά, ειδικά στην αρχή, αλλά οι βασικές αρχές στην κατασκευή αυτού του λαχανόκηπου είναι αυτές που ακολουθούμε κι εμείς.
Μετά απ’ αυτό δε μένει τίποτα άλλο από το να βγείτε έξω και να φτιάξετε τον δικό σας λαχανόκηπο! Και θυμηθείτε: η καλλιέργεια της τροφής μας είναι μία από τις πιο επαναστατικές δράσεις στην εποχή μας…
Πηγή: permaculture-greece.org
Κατηγορία(ες): Καλλιέργειες